Werkwijze Reiki Behandeling

Hoe werkt Reiki?

Reiki werkt zowel op lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel gebied.
Reiki ondersteunt het lichaam bij de zelfgenezing, bijvoorbeeld bij ziekte of na een operatie, helpt het lichaam bij het herstellen van de natuurlijke balans, heft energieblokkades op en stimuleert de doorbloeding, leidt tot diepe ontspanning, verzacht de pijn van zowel lichaam als geest, helpt ontgiften en voert genezende levensenergie aan.

Reiki behandeling

Een Reiki behandeling is uitermate geschikt wanneer je:

  • Last hebt van spanningen
  • Lichamelijk klachten hebt
  • Emotioneel uit balans bent
  • Werkdruk ervaart en wilt ontspannen
  • Een wellness uurtje voor jezelf

Hoe gaat een behandeling in z'n werk?

Je neemt plaats op de behandeltafel, de kleding kan aanblijven. Vervolgens leg ik mijn handen op verschillende plekken. Dit eerst aan de voorkant en vervolgens aan de achterkant van het lichaam. Hierdoor geef ik de Reiki energie door. Dit kan voelbaar zijn door warmte, kou of bijvoorbeeld tintelingen in je lichaam. Een Reiki behandeling duurt ongeveer 1 uur, maar werkt langer door in je lichaam.

De Reikibehandeling vind plaats in een ontspannen ruimte, met rustgevende achtergrond muziek en een ontspannende geur die verspreid wordt door een diffuser met etherische olie. Kijk hier voor een indruk van de nieuwe sfeervolle Reiki praktijk ruimte.

Behandelcyclus

Om het effect van Reiki goed te kunnen ervaren, is het raadzaam om meerdere behandelingen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door een aantal keer in een korte periode achter elkaar (op advies van de Reiki-behandelaar). Of een aantal behandelingen verdeeld over een aantal weken/periode. Zo'n behandelreeks kan een belangrijke aanzet geven tot heling op alle niveaus. Wanneer je voelt dat Reiki na een aantal behandelingen bij je past, kun je ermee doorgaan.

Tafelbehandeling

Een behandeling wordt doorgaans op een speciale Reiki behandeltafel gegeven en duurt ongeveer 45 minuten. Kleding blijft aan, de energie gaat overal doorheen en zal zijn weg vinden. Schoenen worden wel uitgedaan. Sieraden en horloges worden afgedaan.

Ik behandel meestal met mijn handen op het lichaam, maar wanneer je dat niet prettig vindt kan het ook met de handen boven het lichaam.